Cryo Logistics

Onze logistieke dienstverlening bestaat uit het leveren van onder andere vloeibare gassen, droogijs en totaaloplossingen rondom vloeibare gassen. We kunnen kleinere hoeveelheden vanaf 3 liter leveren, maar ook 1.000 tot 1.500 liter per keer. Aanvullend kunt u bij deze service de schenkvaten, drukvaten en veiligheidsartikelen als cryogene handschoenen en zuurstofdetectieapparatuur huren - voor zowel korte als langere periodes. Het is zelfs mogelijk een wisselautomaat te huren. Deze unit maakt het mogelijk met gekoppelde standaard drukvaten een kleine bulktank te vormen. Voegt u aan deze service ook onderhoud toe, dan profiteert u van de voordelen van een totaal cryopakket.
Cryo Medic

Een andere mogelijkheid die Cryo Solutions u biedt is ´Cryo Medic´, een unieke service die ervoor zorgt dat huisartsen continu over voldoende vloeibare stikstof beschikken. U kunt gasleveringen combineren met de aanschaf of huur van een schenkvat, drukcontainer en zuurstofdetectie. De meest voorkomende service is de levering van 8 liter vaten met zuurstofdetectie volgens het vol-voor-leeg principe. Hiermee beschikt u voor circa een maand over voldoende vloeibare stikstof. Om de vier weken wordt uw vat omgeruild voor een nieuwe. Voegt u aan deze service ook onderhoud toe, dan profiteert u van de voordelen van een totaal cryopakket.


Metaalverbindingen met koudkrimpen

Koudkrimpen is een van de makkelijkste en snelste manieren om zeer sterke metaalverbindingen te maken. Er wordt daarbij slim gebruik gemaakt van het krimpen en uitzetten van metaal bij verschillende temperaturen. Vloeibare stikstof van minus 196°C is bijvoorbeeld het perfecte koelmedium om assen, bussen of tappen zo te krimpen dat ze probleemloos in machines en werkstukken passen. Doordat het metaal bij de normale omgevingstemperatuur uitzet, ontstaat op een veilige manier een zeer sterke verbinding - zonder structuurverandering, milieuvervuiling, verkleuring of oxidatie (waardoor nabehandeling overigens ook niet nodig is!). Ook  zeer sterke pen/gatverbindingen zijn op deze manier economisch interessant én snel te maken. Andere toepassingen zijn assen in walsrollen, aan tandwielen, klepzittingen, lagers en bijvoorbeeld cilindervoeringen in cilinders. Koudkrimpen is al met al toepasbaar voor vrijwel alle constructiedelen. Cryo Solutions kan u erbij van dienst zijn met:

  • Levering van vloeibare stikstof, inclusief ondersteuning op locatie
  • Verhuur en verkoop van vloeibare stikstof drukvaten en krimpvaten
  • Verhuur en verkoop van veiligheidsartikelen, zoals O2-detectie en cryogene handschoenen

Mocht u meer informatie willen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U bereikt ons op telefoonnummer (073) 620 54 50 of via e-mail op info@cryosolutions.nl.
 

Cryo Cooking´een koud kunstje´

Moleculair koken is ´hot´ vandaag de dag. Meerdere restaurants hebben de vele toepassingen ervan al ontdekt. Cryogeen koken bijvoorbeeld. Of het maken van cocktails met droogijs voor een rookeffect. Cryo Solutions kan u hiervoor vloeibare stikstof en droogijs leveren, inclusief schenkvaten, open dewars, dubbelwandige schalen en veiligheidsartikelen als cryogene handschoenen en zuurstofdetectie. Daarnaast kunnen wij een in cryogeen koken gespecialiseerde chef detacheren. Dit wordt regelmatig gedaan bij beurzen of om openingen of recepties op te fleuren met op zeer ludieke wijze geprepareerde hapjes.


Droogijs / CO2

Ook de levering van droogijskorrels behoort tot de mogelijkheden bij Cryo Solutions. Deze worden u in isolatiedozen toegestuurd en zijn verkrijgbaar in verschillende korrelgrootte en verpakkingseenheden. Zie onderstaand schema.

Droogijskorrels 3 of 16 mm
Pakketten van 5kg, 12kg of 25kg.

Producten en diensten

 

© Cryo Solutions B.V.    T:073 - 620 54 50   info@cryosolutions.nl   Contact   Privacy Policy