Nieuws

CryoSafe veilig en comfortabel vloeibare stikstof aftappen

Druktank met CryoSafe, “dodemans” vul-knop, en roestvrijstalen vulkast met plexiglas deuren en lekbak

De CryoSafe is een vulautomaat voor het automatisch afvullen van een drukvat in vaste opstelling. Dit afvullen kan volautomatisch op niveau of getimed starten. Met deze CryoSafe vul-unit in een cryobank functioneert dit vullen alsof het een biologisch opslagvat is en kan het mee lopen in de afgas- en simultaan (Cascade) vulsysteem. Zo bespaart u in uw vloeibare stikstof verbruik terwijl u altijd beschikking heeft tot vloeibare stikstof op een veilige lage werkdruk van 1,5 bar.

De CryoSafe is van een speciale blokkeerknop voorzien om alle functies tijdelijk uit te schakelen (tijd is instelbaar) zodat men met andere apparatuur kan werken zonder dat dit beïnvloed wordt door de vulautomaat. D.w.z. het voorkomt verstoringen bijvoorbeeld bij een computervriezer CRF of een elektronenmicroscoop doordat het vullen van de druktank met vloeibare stikstof wat drukschommelingen en trillingen kan veroorzaken.


Ook kan de unit worden voorzien van een “dodemans” vulknop voor het veilig handmatig aftappen van vloeibare stikstof voor het vullen van open dewars. Bij deze functie kunnen wij ook een roestvrijstalen vulkast met lekbak en plexiglas deuren leveren die het vullen van kleine open dewars nog veiliger maakt. De CryoSafe kan op alle merken en type druktanks worden gemonteerd.

© Cryo Solutions B.V.    T:073 - 620 54 50   info@cryosolutions.nl   Contact   Privacy Policy